Najlepszy kurczak w Pobierowie? Tomasz Strzelczyk skomentował! ZKurczyBuczek
Cześć, tu Ziut!
Na blogu Wakacje z Ziutem wracam do Pobierowa, gdzie znalazłem knajpkę, która robi furorę - ZKurczyBuczek przy ul. Grunwaldzkiej 81/2. Tomasz Strzelczyk, youtuber z „Oddasz Fartucha”, nazwał ich kurczaka z rożna „petardą” i „rewelacją” - i wiecie co? Ma rację! Ale to nie tylko kurczak - burgery, wrapy, boxy z frytkami i przemiła obsługa to powody, dla których musicie tam wpaść. Ziut sprawdził, co słychać w tej małej budce z wielkim smakiem. Gotowi? No to lecimy!
1. Kurczak z rożna - petarda według Strzelczyka
ZKurczyBuczek słynie z kurczaka z rożna, który skradł serce Tomasza Strzelczyka. „Pierwszy kęs - petarda. Rewelacja” - tak powiedział w swoim filmiku. Soczyste mięso, chrupiąca skórka, idealna ilość soli - to nie żaden marketowy kurczak, tylko prawdziwy hit. Knajpka dba o jakość, a goście piszą, że to „niebo w gębie”. Ziut już planuje wizytę, żeby samemu spróbować tej magii!
Ziut radzi: Zamów kurczaka z ogórkiem małosolnym - Strzelczyk poleca, a Ziut ufa!
2. Burgery i wrapy - nie tylko kurczak!
Nie samym kurczakiem żyje Ziut! ZKurczyBuczek serwuje też wypasione burgery, jak Grill Majster Burger, z soczystą wołowiną, świeżymi warzywami i autorskimi sosami. Wrapy? Petarda! Tortilla z kurczakiem, sałatą lodową, pomidorem, ogórkiem i sosem - idealne na szybki obiad. Goście chwalą, że wszystko jest świeże, a smaki grają jak orkiestra. Strzelczyk może i mówił o kurczaku, ale te burgery i wrapy to też poziom mistrzowski!
Ziut radzi: Spróbuj wrapa z pikantnym sosem, jeśli lubisz trochę ognia!
3. Boxy z kurczakiem i frytkami - dla głodomorów
Dla tych, co lubią najeść się do syta, ZKurczyBuczek ma boxy z kawałkami kurczaka (np. stripsy) i frytkami. Porcje są konkretne - chrupiące stripsy, złociste frytki i sos do wyboru (majonezowy, BBQ, a może ostry?). To idealna opcja na plażowy piknik albo obiad z ekipą. Klienci piszą, że frytki są idealnie chrupiące, a kurczak w boxach smakuje jak domowy.
Ziut radzi: Weź box z frytkami i colesławem - to combo, które nigdy nie zawodzi!
4. Przemiła obsługa i właściciele - jak w domu
Co sprawia, że ZKurczyBuczek to nie tylko jedzenie, ale i klimat? Właściciele i obsługa! Goście chwalą, że ekipa jest mega sympatyczna, zawsze uśmiechnięta i gotowa pomóc. „Jak w domu” - piszą w opiniach. Właściciele dbają o każdy szczegół, od świeżości składników po przyjazną atmosferę. Nawet Strzelczyk zauważył ich rzetelność, a Ziut ceni takie miejsca, gdzie czujesz się jak u kumpla na grillu.
Ziut radzi: Zagadaj do obsługi - może podrzucą Ci sekret ich sosów!
5. Dlaczego warto? Bo to hit Pobierowa!
ZKurczyBuczek ma 4,9 gwiazdki na Google Maps i ponad 200 pozytywnych opinii. Otwarte codziennie od 11:00 do 22:00, idealne na obiad po plaży. Ceny? Przyzwoite - 20-40 zł za osobę. Jest ogródek dla rodzin z dziećmi i wózkami, a dania dla najmłodszych to dodatkowy plus. Strzelczyk dał kurczakowi laurkę, a Ziut dodaje, że burgery, wrapy i boxy to równie mocne punkty. To knajpka, która łączy smak, klimat i uczciwość - rzadkość nad Bałtykiem!
Ziut radzi: Po jedzeniu idź na spacer plażą - Pobierowo ma widoki, które dopełnią ucztę!
Podsumowanie od Ziuta
ZKurczyBuczek to miejsce, gdzie kurczak z rożna to petarda, burgery i wrapy rozwalają system, a boxy z frytkami to raj dla głodomorów. Do tego przemiła obsługa i właściciele, którzy sprawiają, że chce się wracać. Tomasz Strzelczyk powiedział: „Mięciutki, soczysty, rewelacja” - i Ziut się z nim zgadza! Wpadniecie do Pobierowa? Dajcie znać w komentarzach, co szamaliście w ZKurczyBuczek i czy też Was urzekli!
Ziut
Komentarze
Prześlij komentarz